Izobraževanje
ponedeljek, 23. november 2015

Pogovor z Maticem Muncem: Zakaj bi premaknil rit?

Preden se odločiš, vedno poglej še iz drugega zornega kota, je nekoč davno modrec opremil učenca, ko se je odpravljal na dolgo potovanje, s katerim je želel bolje spoznati svet in ljudi. S ciklom pogovorov se mu na potovanju danes pridružujemo tudi mi. Tokrat bomo iz drugega zornega kota razmišljali z Maticem Muncem.

V okviru UPAMsi cikla interaktivnih predavanj KAJ PA IZ DRUGEGA ZORNEGA KOTA tokrat gostimo Matica Munca, univerzitenega diplomiranega psihologa, blogerja, žvižgača in rednega kritika slovenske socialne in pravne države.V predavanju ZAKAJ BI PREMAKNIL RIT bomo skupaj razmišljali kakšne poti vodijo od pasivnega homo sapiensa do aktivnega državljana ali: Zakaj bi se sploh trudili?

Pogovor bo naravnan sodelovalno, kar predvsem pomeni, da bom vesel odzivnosti obiskovalcev. Namreč, pot od pasivnega homo sapiensa do aktivnega državljana ni premočrtna, ne ponuja enostavnih odgovorov na vprašanje "zakaj bi se sploh trudil?".

Poskušali se bomo pogovarjati in se učiti drug od drugega. Prav gotovo pa bomo iskali tudi naše možne motive, da spremenimo sebe in posledično tudi okolje, v katerem živimo. Mogoče moramo pa zamenjati okolje? In čisto na koncu, bomo brskali tudi po samem smislu tega življenja - ni enostavno in ni za vsakega enako. Vabljeni, imeli se bomo.

Kdo: Matic Munc, univerzitetni diplomiran psiholog 

Kdaj: 26.11. 2015, ob 17. uri

Kje: Center mladih Koper, Gregorčičeva 4, Koper

Matic Munc (letnik 1972) je univerzitetni diplomirani psiholog od leta 1998. Po diplomi je dobil zaposlitev v majhni oglaševalski agenciji, kjer je bil vodja projektov s področij oglaševanja in PR. V letu 2004 se je preusmeril na delovanje v socialnem varstvu, najprej v mladinskem centru Cona Fužina, kasneje kot strokovni delavec Centra za socialno delo. Vmes je 2005 opravil strokovni izpit iz socialnega varstva in leta 2006 edukacijo za vodenje skupin pomoči pri depresiji in tesnobi na Oddelku izven bolnišnične psihiatrije Poliklinike v Ljubljani. V medijih se jezačel pojavljati leta 2007, ko je s kolegi ustanovili samostojni sindikat centrov za socialno delo SINCE07, katerega predsednik je bil do leta 2009. Leta 2008 je sledilo izobraževanje za družinskega mediatorja na Skupnosti centrov za socialno delo. Leta 2009 je kot dopolnilno dejavnost odprl psihosocialno svetovalnico Akcija!, začel z izobraževanjem iz kognitivno-vedenjske terapije in konec istega leta menjal službo. V zavodu za prestajanje kazni zapora je od takrat delal kot psiholog. Konec leta 2013 je dozorela odločitev, da postane samostojna svetovalna dejavnostj njegova glavna življenjska pot. Poleg osebnega dela s strankami ter delavnic in predavanj za javnost je pomemben del njegovega dela tudi pisanje člankov in kolumn s področja slovenskega socialnega varstva in pravosodja.

VABLJENI!