Splošno
petek, 20. november 2015

Mednarodna konferenca s področja visokega šolstva

Študentska organizacija Slovenije z željo po odpiranju širše diskusije z deležniki visokega šolstva vabi na mednarodno konferenco z naslovom 'Umeščanje Slovenije v evropski visokošolski prostor - Od kod prihajamo in kam želimo?', ki bo potekala med 2. in 3. decembrom 2015 v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani. Glavna tema konference bo pogovor o viziji slovenskega visokega šolstva.

Konferenca, ki bo potekala med 2. in 3. decembrom 2015 na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani (Masarykova 16/ Kotnikova 38), se bo pričela s predstavitvijo različnih pogledov na razvoj slovenskega visokega šolstva.

Udeleženci konference bodo k sodelovanju vabljeni v okviru štirih vzporednih okroglih miz na temo kakovosti visokega šolstva, študentskega aktivnega sooblikovanja visokošolskega prostora, učnih izidov ter financiranja visokega šolstva. Na okrogli mizi s tujimi strokovnjakinjami in strokovnjaki pa bodo kot »popotnica Sloveniji« predstavljene izkušnje in dobre prakse evropskih kolegic in kolegov.

Drugi dan konference se bo nadaljeval s pogovorom o pravicah študentov v zakonodaji in praksi ter s štirimi delavnicami o vključevanju študentov v znanstveno-raziskovalno delo. Dogodek bo strnjen s priporočili o oblikovanju visokošolskega prostora po meri deležnikov.

Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezne pa so predhodne prijave na povezavi

Uradno vabilo ministrice MIZŠ dr. Maje Makovec Brenčič in predsednika ŠOS Žiga Schmidta najdete tukaj.

Program konference je dostopen tukaj, predstavitev tujih predavateljev pa tukaj.

Več informacij: Študentska organizacija Slovenije