Izobraževanje
četrtek, 18. februar 2016

Pričenja se ŠOUP akademija

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem, Koper (PRIMSS) ponovno organiziramo ŠOUP akademijo, tokrat v novi preobleki.

ŠOUP Akademija vključuje pet neformalnih predavanj s katerimi poskušamo predati nova znanja, kompetence in veščine zainteresiranim študentom UP. Gre za projekt edukativne narave, ki je esencialni komplement formalnemu izobraževanju, ki ga ponuja univerza. Študentje na ravni fakultet pridobimo le strokovno znanje, ki ga je nujno podkrepiti z enako pomembnimi veščinami in znanji preko neformalnega izobraževanja. Le na tak način bo vsak posameznik lahko na trgu dela dovolj kompetitiven oz. bo imel kompetitivno prednost. ŠOUP akademija vsebuje sekvenčna izobraževanja, ta pa so med seboj povezana. Ravno zato je priporočljivo, da se slušatelji udeležijo celotnega programa, na ta način pa prejmejo tudi certifikat s strani izvajalca, torej ŠOUPa.

»Namen projekta je študentom Univerze na Primorskem ponuditi serijo neformalnih izobraževanj, ki bi bila komplement formalni izobrazbi in tako pripomogla k boljši zaposljivosti študentov. Študentje tekom študijskega procesa pridobimo znanja, ki jih bomo lahko uporabili pri razvoju lastne kariere. Zavedamo pa se, da v današnjem zelo kompetitivnem trgu dela to ni več dovolj, zato si prizadevamo, da bi naši študentje pridobili nova znanja, veščine in kompetence, ki jih v formalni obliki izobraževanje ne morejo pridobiti. Gre za sklop izobraževanj, ki so komplementarne formalni izobrazbi in ne le podaljšek te, kar pomeni, da potekata vzporedno in sta si enakovredni,« sporoča Nassim Djaba, sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP.

Vsa predavanja bodo potekala v prostorih Centra Mladih Koper med 24. februarjem in 30. marcem 2016.

S prvim predavanjem z naslovom “Motivacija za osebno karierno pot” pričenjamo v sredo, 24. februarja ob 16. uri. Izr. prof. Tanja Kajtna iz Fakultete za šport Univerze v Ljubljani nam bo predavala o osebnostnih karakteristikah uspešnih športnikov in kako se razlikujejo od manj uspešnih; katere izmed teh karakteristik se lahko implementira tudi v drugih gospodarskih sektorjih; kaj je karierni razvoj in kako ga učinkovito dosegamo (metode). Predavanju bo sledilo postavljanje kariernih ciljev slušateljev in kratka vaja.

Do konca marca bodo sledila še naslednja izobraževanja:

“Retorika”- Filip Dobranič in Maja Cimerman 2. marec 2016,

“Poslovni bonton”- Maruša Kokalj in Andrej Šavko 9. marec 2016,

“Self Branding”- Sebastjan Jeretič 16. marec 2016,

“Projektni management”- Jan Peloza 30. marec 2016.

PRIJAVE

Prijavnina na program znaša 20 EUR.

Prijavni obrazec najdete v priponki spodaj.

Nakazilo naj bo izvedeno po prejetem potrdilu s strani organizatorja. Nakazilo opravite najkasneje 2 dni po prejetem potrdilu. V nasprotnem primeru prijava ne bo več veljavna. 

Podpisano prijavnico oddate:

-              v skenirani obliki na elektronski naslov izobrazevanje@soup.si ali

-              v fizični obliki na info točki ŠOUP-a na Gortanovem trgu 15, Koper v času uradnih ur (pon. - pet. med 9.00 in 12.00  ter 13.00 in 15.00).

Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov izobrazevanje@soup.si.