Primss
ponedeljek, 30. november 2015

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), Primorsko svetovalno središče (PRIMSS), Zdravstveni dom Koper, UP Fakulteta za vede o zdravju v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje – območna enota Koper tudi letos ob 1. decembru, svetovnem dnevu boja proti AIDSu, pripravljamo ozaveščeno akcijo z imenom »Varno je seksi – prenašaj sporočilo, ne virusa!«.

"Ker menimo, da mora preprečevanje in obvladovanje okužbe s HIV v okviru promocije spolnega in reproduktivnega zdravja doseči vse prebivalce, predvsem pa mlade, ob svetovnem dnevu boja proti AIDSu, ki ga po celem svetu obeležujemo 1. decembra, pripravljamo ozaveščeno akcijo s sloganom Varno je seksi – prenašaj sporočilo, ne virusa!," sporoča Daša Vukanac, sekretarka resorja za socialno in študentsko problematiko ŠOUP.

V okviru akcije, ki bo potekala v torek, 1. decembra 2015 v dopoldanskem času, bodo prostovoljci ŠOUPa, študentje UP Fakultete za vede o zdravju in zdravstveni delavci mimoidočim v centru Kopra in študentom po vseh fakultetah UP delili kondome, ozaveščeno gradivo in rdeče pentlje. V Luki Koper pa se bodo ta dan izvajala različna testiranja.

Prav tako bo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v območni enoti Koper v ambulanti za cepljenje med 12. in 15. uro potekalo brezplačno in anonimno testiranje za HIV.

 

Podprite akcijo in prenesite sporočilo, ne virusa!