Šport
torek, 23. februar 2016

Boj za prvaka UP se nadaljuje!

Po daljšem premoru in končanem izpitnem obdobju so se ekipe univerzitetnih ligaških tekmovanj zopet pomerile med seboj. Univerzitetna liga Univerze na Primorskem je ligaško tekmovanje Univerzitetne športne zveze Primorske, ki se odvija vsak ponedeljek med 20. in 23. uro v Športni dvorani STŠ v Kopru. Tokrat so bile na sporedu tekme futsala, v naslednjih tednih pa se bodo študentje med seboj pomerili tudi v odbojki in košarki. Vabljeni!

FPP I : PEF (2 :10)

Po daljšem premoru in končanem izpitnem obdobju so se ekipe futsala zopet pomerile med seboj. V prvi tekmi sta se soočili ekipi FPP I in PEF. Vidno motivirani so pobudo nad tekmo prevzeli PEF-ovci in v 3. minuti je Kovačevič to potrdil že s prvim golom, v 8. minut se mu je pridružil še Živec, ki je minuto kasneje tudi lepo asistiral Vodebu. Z delnim rezultatom 0:3 PEF-ovci niso bili zadovoljni in so še naprej igrali svojo igro. Kovačevič se je zopet izkazal v 13. minuti, Vodeb pa v 15. minuti po podaji Pergerja. V predzadnji minuti prvega polčasa so je za ekipo FPP I zabil gol tudi Mestnik, pred koncem polčasa pa se je med PEF-ove strelce vpisal še Brudar. 2. polčas je prvih nekaj minut potekal brez posebnosti, vednar še vedno pod pritiskom PEF-a. V 24. minuti je imel Vodeb sijajno priložnost pred golom, kjer je žogo spektakularno brcnil v premetu nazaj, vendar je žoga zletela mimo gola. Hattrick je v 27. minuti dosegel Kovačevič, enako pa še Vodeb v zadnji minuti tekme. Med strelce se je za PEF zapisal še Perger (36), za FPP I pa Moljk (38). Tekma se je zaključila z rezultatom 2:10.

FVZ : TURISTICA I (0:12)

Druga tekma se je v primerjavi s prvo začela malo bolj mirno - vsaj glede na dinamiko, saj po rezultatu ni bila prav nič manj divja. Prvih 5 minut sta se ekipi bolj ali manj merili med sabo, potem pa je TURISTICA I prevzela večinsko kontrolo nad žogo. Zupan (5), Flender (11), Benedejčič (14) in Durnik (17) so v prvem polčasu poskrbeli za vodstvo ekipe z 0:4. Flender je blestel tudi že takoj v 1. minuti 2. dela, kasneje pa tudi skozi celoten 2. polčas (21, 24, 40). Kot bi se igrali mačke z mišmi so Turisti so obvladali svojo igro in tako je svoj hattrick dosegel na tekmi dosegel tudi Benedejčič (14, 28, 31). Med strelce sta se za TURISTICO I zapisala tudi Zoretič (33) in Zupan (36) ter ponovno Durnik (40), s tem pa je TURISTICA I suvereno dobila zmago z rezultatom 0:12.

FPP II : FENIKS (4:3)

Verjetno najbolj napeta tekma današnjega večera pa je bil obračun med ekipama FPP II in FENIKS. Slednji so takoj napadli in že v 1. minuti je Bohinec zabil gol za vodstvo z 0:1. Igra se je zelo razživela in videli smo nekaj odličnih napadnih in obrambnih akcij. Nekaj težav v podajami so imeni igralci FENIKS-a in zato je imela ekipa FPP2 v 12. minuti tekme prvi indirektni strel na gol, a so ga igralci FENIKS-a odlično branili. Tekma se je energično nadaljevala, kjer ni manjkalo tudi nekaj prekrškov. Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom iz 1. minute. V drugem delu se je igra nadaljevala na še malo višjem nivoju in Kromar je zabil gol za FENIKS ponovno v 1. minuti polčasa. Ko je že nakazovalo, da bo FENIKS danes konkuriral ekipi FPP2, so prvi zopet naredili napako v obrambi in dali priložnost za indirektni strel ekipi FPP2. Slednja ga tudi tokrat ni izkoristila, prav tako pa na drugi strani v eksplozivnem protinapadu niso do zaključka prišli niti igralci FENIKSA. V 25. minuti se je izkazal Palčič in z natančnim strelom med vratarjevimi nogami zabil žogo v gol. FENIKS v hitrem protinapadu ni dosegel gola, je pa zato Palčič poskrbel za izenačenje 3 minute kasneje. Zdaj so igralci FPP2 začutili, da lahko tekmo zmagajo in 36. ter 37. minuti je to izkoristil Zajc. Igralci FENIKS-a so se na polno borili do zadnje sekunde in dosegli še eno gol (Habuš, 38) pred koncem tekme, vendar pa se je čas iztekel in razburljiv preobrat so na koncu slavili igralci FPP2 z rezultatom 4:3.

Čez 2 tedna se vidimo na zadnjih tekmah rednega dela, 4. aprila pa vas vabimo na polfinalne tekme, in teden kasneje, to je 11. aprila 2016, se vidimo na finalni tekmi. Srečno.