Sociala
četrtek, 19. maj 2016

Zdravi maj: Z energijskimi tehnikami do lažjega in uspešnega učenja

Izpitno obdobje se nezadržno približuje, zato vas Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) v okviru UPAMsi svetovalnice vabi na brezplačno delavnico "Z energijskimi tehnikami do lažjega in uspešnega učenja", ki bo v torek, 24. maja 2016, od 19.00 do 20.30 v prostorih Centra mladih Koper.

Človek za svoje delovanje potrebuje energijo. Dnevno jo zaradi nepravilnega načina izrabe izgubljamo in se zato srečujemo s slabim telesnim in duševnim počutjem, jezo, stresom, odlašanjem oz. prelaganjem dela v prihodnost.  Pomembno je odkrivati vzroke, zakaj se nam to dogaja in spoznati orodja, s katerimi si pomagamo.

Program delavnice:

- kratko uvodno predavanje o delovanju energijskih tehnik,

- prikaz in izvajanje energijskih tehnik (tai chi, kung fu, qi gong...),

- vodena meditacija.

Delavnica je namenjena vsem študentom/dijakom, ki želite s pomočjo odkrivanja lastnih energijskih potencialov zvečati zmožnost učenja, izboljšati koncentracijo, zbranost in spomin. Energijske tehnike (tai chi, qi gong...) pomagajo učvrstiti naše fizično telo, dvigniti nivo energije, zbrati in prerazporediti razpršeno energijo. Posledično pridemo do večjega notranjega ravnovesja in moči, kar vpliva tudi na našo percepcijo, saj se nam pričnejo ostriti čuti, zaznava, koncentracija in intuicija.

Izvajalka delavnice bo učiteljica energijskih veščin Leticija Fortin, iz društva Magičnost gibanja.

Maksimalno število udeležencev je 20. Prijave so obvezne, zbirajo jih do ponedeljka, 23. maja 2016 na psiholoska.svetovalnica@primss.siali 041/360-913.

Delavnica bo potekala v sklopu projekta ŠOUP Zdravi maj.

Pridite oblečeni v udobna oblačila. Vabljeni!