Splošno
petek, 27. september 2019

Začenja se predprodaja IJPP vozovnic

Nakup omogočen tudi prek spleta.

Pri Arrivi v soboto, 21. septembra, začenjajo predprodajo subvencioniranih IJPP vozovnic za študente, za študijsko leto 2019/2020 in prodajo mesečnih subvencioniranih vozovnic za dijake za mesec oktober. Subvencionirane IJPP vozovnice lahko upravičenci uporabljajo za prevoz z medkrajevnimi avtobusi vseh prevoznikov, vlaki in tudi z mestnimi avtobusi v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah. Cene subvencioniranih IJPP vozovnic ostajajo enake lanskim cenam.

Arriva študentom in dijakom omogoča, da prek spleta opravijo ves postopek in kupijo tudi subvencionirano IJPP vozovnico ter se tako izognejo morebitni gneči na prodajnih mestih. Upravičenci potrebujejo za spletni nakup veljavno digitalno potrdilo, na povezavi www.ijpp.arriva.si se registrirajo v sistem, oddajo e-vlogo in opravijo nakup.

Celoten postopek pridobitve subvencionirane vozovnice s podrobnimi navodili je dostopen na spletni strani www.arriva.si, tam so zbrana tudi najbolj pogosta vprašanja z odgovori ter seznam prodajnih mest, kjer lahko študenti in dijaki kupijo vozovnico.

Študenti morajo pred prvim nakupom subvencionirane IJPP vozovnice za študijsko leto 2019/2020 prek portala eUprava ali na katerem od prodajnih mest Arrive oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice.

Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani Arrive podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice. Nakup je možen tudi na prodajnih mestih skupine Arriva Slovenija na avtobusni postaji v Kopru in Luciji ter v Ilirski Bistrici, kjer mladim tudi svetujejo in pomagajo pri pridobitvi subvencioniranih IJPP vozovnic.

V skladu s Pravilnikom o izvajanju subvencioniranega prevoza pripada subvencionirana IJPP vozovnica vsem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih, ki imajo bivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja.