Šport
ponedeljek, 10. december 2018

Veseli december na mivki

Univerzitetni turnir v odbojki na mivki.

Dne 8.12.2018 je v Športnem parku Ludus Črnuče v Ljubljani potekal Univerzitetni turnir v odbojki na mivki, kjer smo nestrpno pričakovali zmagovalce v ženski in moški kategoriji, ki se bodo udeležili mednarodnega univerzitetnega tekmovanja v EILAT-u, v Izraelu. 

Turnir sta otvorili ženski ekipi, kjer ni manjkalo borbenosti. Tia in Manca sta suvereno začeli prvi niz in narekovali tempo igre vse do konca obeh nizov, ampak kljub temu sta se Petra in Marija borili za vsako žogo. Prva tekma se je tako zaključila z 2:0 v prid Tie in Mance. Poraženki sta ostali na igrišču in za nasprotnici dobili Klaro in Tinkaro. Po izgubi prve tekme se Petra in Marija nista uspeli več psihično zbrati, da bi lahko njuna igra bila enakovredna nasprotnikovi. Priznati sta morali premoč v nizih 2:0 tudi drugemu ženskemu paru. 

Sledila je prva tekma v moški kategoriji, katero so začeli Luka in Jernej ter Ognjen in Nikola. Fantje so v začetku pokazali veliko več borbenosti, ki pa je začela pri Ognjenu in Nikoli, po seriji neuspešnih napadov, upadati. To sta hitro izkoristila nasprotnika in oba niza zaključila s prednostjo osmih pik. Zmagovalca Luka in Jernej sta se nato pomerila proti Emrahu in Tadeju. Brez veliko vloženega truda sta ju nadigrala, saj se nasprotnika, kljub trudu in borbenosti, nista uspela zbrati in delovati kot uigran par. Posledično se je še druga zmaga vpisala k Luki in Jerneju.

Tretja tekma se je odvila med poraženima ekipama, in sicer Emrah in Tadej proti Ognjenu in Nikoli. Po porazu sta se bolj motivirana vrnila na igrišče Emrah in Tadej, ki sta z obema nizoma premagala Ognjena in Nikolo. Je pa tekma postregla z veliko bolj dinamične igre in požrtvovalnosti, saj sta se obe ekipi zavedali, da se bo zmagovalec lahko še enkrat pomeril s favoritoma turnirja Luko in Jernejem, ter si tako priboril zmagovalni letalski karti.

Prva finalna tekma se je odigrala v ženski kategoriji, kjer sta se pomerili Tia in Manca ter Klara in Tinkara. Prvi niz sta ekipi bili izenačeni, vendar je na koncu boljša fizična pripravljenost pripeljala Tio in Manco do zmage. Drugi niz sta dekleti dobili z veliko večjo razliko, vendar sta Klara in Tinkara kljub temu pokazali borbeno igro in motivacijo. Tako sta prva letalski karti bili oddani prvo uvrščenima Tii in Manci. 

Druga finalna tekma, ki se je odvila med Luko in Jernejem ter Tadejem in Emrahom, se je že na samem začetku prevesila v prid favoritoma turnirja. Svojo igro sta držala na nivoju, ki ga nasprotnika nista mogla doseči. Veliko nepotrebnih napak je privedlo do upada motivacije in neuspešne komunikacije, kar je posledično vplivalo na kakovost igre. Emrah in Tadej sta tako bila primorana še drugič priznati premoč nasprotnikoma, ki sta si prislužila še drugi dve letalski karti za Izrael.

Izjava deklet:
Dekleta so so bila enotna v temu, da je vsaka od njih igrala nazadnje na mivki 2 ali več let nazaj kar se je kazalo predvsem v fizični pripravljenosti in organiziranosti igre. Bile so vesele, da so lahko preživele športno obarvan vikend in s tem aktivno preživele soboto popoldne. 

Izjava fantov: 
Veseli, da so se lahko udeležili turnirja, se podružili, zabavali in borili za letalsko karto. Kljub temu, da na mivki ni bilo ravno toplo, jih to ni ustavilo, da ne bi uživali. 

REZULTATI
TEKME-SKUPINSKI DEL ŽENSKE
Tia in Manca : Petra in Marija 2 : 0 (15:6, 15:4)
Klara in Tinkara : Petra in Marija 2 : 0 (15:5, 15:6)

TEKME-SKUPINSKI DEL MOŠKI
Luka in Jernej : Ognjen in Nikola 2 : 0 (15:7, 15:7)
Luka in Jernej : Emrah in Tadej 2 : 0 (15:1, 15:9)
Emrah in Tadej : Ognjen in Nikola 2 : 0 (15:9, 15:10)

FINALE ŽENSKE

Tia in Manca : Klara in Tinkara 2 : 0 (21:19, 21:14)

FINALE MOŠKI

Luka in Jernej : Emrah in Tadej 2 : 0 (21:13, 21:5)