Splošno
torek, 29. marec 2016

Veliki dobrodelni koncert #najboljsanovica s Perpetuum Jazzile

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo skupaj s prepoznavno vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile 24. 4. 2016 ob 19.30 v koprski dvorani Arena Bonifika organizira veliki dobrodelni koncert. Izkupiček od prodaje kart bo pomembno doprinesel k uspešnemu zdravljenju in hitrejšemu okrevanju najtežjih bolnikov s krvnimi raki in limfomi, zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite tudi vi!

Dobra novica je, da bo navdihujoča vokalna zasedba Perpetuum Jazzile v okviru svoje pomladne turneje 24. aprila obiskala Obalo; zagotovo najboljša novica pa je, da bo koncert z dobrodelno noto posvečen bolnikom, ki se spopadajo s krvnimi raki.

Na pobudo Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, bo izkupiček od prodaje koncertnih vstopnic namenjen nakupu pripomočkov za nadzorovano telesno vadbo bolnikov s krvnimi raki. Le-ti so po agresivnih kemoterapijah ali transplantacijah kostnega mozga zaradi življenjsko ogrožajočih okužb po več kot mesec dni hospitalizirani v izolacijskih bolnišničnih sobah Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana. V tem času je ključno, da bolniki ostanejo aktivni, saj po podatkih številnih raziskav redna telesna vadba pomembno prispeva k uspehu zdravljenja, hitrejšemu okrevanju in kakovostnejši rehabilitaciji. Prav tako pozitivno vpliva na duševno počutje bolnikov, kar pripomore, da lažje zdržijo dolgotrajno izolacijo in zdravljenje.  

Dobra glasba, dober namen in dobra družba so kombinacija, ki je zagotovo ne smete zamuditi, zato si v svojih koledarčkih označite nedeljo, 24. aprila ob 19.30, in si pravočasno zagotovite svojo vstopnico! Pomladanska turneja Perpetuum Jazzile namreč velja za enega najbolj zaželenih glasbenih spektaklov letošnje pomladi, vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Petrola in prek prodajnih mest Eventima.