APZ UP
sobota, 24. september 2016

Velika nagrada Grand Prix v roke APZ UP

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem, je na 5. Mednarodnem zborovskem festivalu in tekmovanju »Music&Sea« v Paraliji postal dobitnik velike nagrade Grand Prix.

Na tekmovanje za Grand Prix se je uvrstilo 6 zborov iz Libanona, Poljske, Estonije, Slovenije in Bolgarije. APZ UP je za tekmovalni nastop izvedel skladbi Hilarija Lavrenčiča (Petelinček je zapieu in Stroopovo The conversion of Saul. Z izvedbo izbranih del so prepričali žirijo ter prepričljivo odnesli zmago. 

 

Na začetnem delu festivala se je v tekmovanju za uvrstitev na veliko nagrado zbor predstavil v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji ljudske glasbe in v kategoriji mešanih zborov. V kategoriji ljudske glasbe je dosegel prvo mesto, prav tako v kategoriji mešanih zborov, kjer si je prvo mesto delil s FAYHA CHOIR iz Libanona. Libanonci so v tekmovanju Grand Prix prejeli posebno nagrado za najbolj emocionalno in doživeto izvedbo tekmovalnega nastopa.

 

Mirko Ferlan, dirigent APZ UP: »Navdušujoče je, kadar se naše delo obrestuje na tak način in skupaj dosežemo zastavljen cilj. Zelo sem zadovoljen, da smo se uspešno predstavili na vseh treh tekmovalnih nastopih. Vsak je dal vse od sebe, kar je bilo izredno pomembno in se je nenazadnje tudi obrestovalo. Zelo smo ponosni sami nase, predvsem zato, ker so bili pogoji za najvišjo uvrstitev zahtevni. Moram še dodati, da sem se pevk in pevcev pri Saulu (Stroopova skladba The conversion of Saul) kar malce ustrašil, tako zelo so bili prepričljivi. Neverjetno, kakšna interpretacija je bila to. Vse in še več so dali od sebe in čudovito jih je bilo poslušati.«