Šport
četrtek, 17. oktober 2019

Tradicionalni prehodni pokal je dobil novega lastnika

Jesenska Čista 10ka 2019

Brezplačen topel obrok, majica 22. Jesenske Čiste 10ke, športne igre in zabava! Vse to in še več se je dogajalo v sredo, 16. oktobra 2019 od 9.00 do 16.00 v Areni Bonifika v Kopru! 

Kakor vsako leto, je tudi na letošnji Rektorjev dan, ki je za študente prost dan, potekala tradicionalna športno zabavna prireditev Jesenska ČISTA 10KA, ki jo je organizirala Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in na ta način poskrbela, da študij ni samo študij, ampak nekaj več. 

Tudi letos so se dogodka udeležili študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL) in vseh skupaj nas je bilo okoli 200. Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v športno-zabavnih disciplinah in se borili za prehodni pokal, ki se vsako leto tradicionalno podeli na večernem velikem brucevanju. Fakulteta, z največ osvojenimi točkami v skupnem seštevku vseh disciplin, je postala ponosna lastnica pokala. Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v odbojki, futsalu, košarki, kegljanju, namiznem tenisu in pikado. Najbolj napeto je bilo zagotovo na prvih treh športih, ki so med študenti najbolj priljubljeni tudi skozi vse leto na rekreaciji in je konkurenca huda, boj za zmago pa traja do zadnjega sodnikovega žvižga.

Po nekaj letih, si ga je ponovno uspela priboriti Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT), za kar jim iskreno čestitamo. Drugo mesto je osvojila Fakulteta za turistične študije (FTŠ), na tretje mesto pa se je uvrstila Pedagoška fakulteta (PEF).



1. mesto2. mesto3. mesto
ODBOJKAPEFFAMNITFTŠ
FUTSALFAMNITERAZMUSFVZ
KOŠARKAFAMNITFTŠ FPP
KEGLJANJEFTŠ - Veronika Kudlačkova (ž)
FAMNIT - Sergi Zarvelo (m)
PEF - Pia Roblek (ž)
FHŠ - Peter Cividini Peloza (m)
FAMNIT - Hana Remešova (ž)
FAMNIT - Vladimir Boškovič (m)
NAMIZNI TENISFTŠ - Jaka GodejšaFAMNIT - Vladimir BoškovićFHŠ - Peter Cividini Peloza
PIKADOFTŠ - Karolina Faron (ž)
FM - Emrah Tatarević (m)
FPP - Teja Glavina (ž)
FAMNIT - Hasan Mahmutagič (m)
FTŠ - Veronika Kudlačkova (ž)
FTŠ - Matej Hrvatin (m)

Študent Niki Boroja je bil nad dogodkom navdušen: »Kot vsako leto, bi tudi letos pohvalil izvedbo Jesenske Čiste 10ke. Tekmovali smo v nogometu, odbojki, košarki, namiznem tenisu in pikadu. Navdušen sem bil nad dobrim sojenjem in nad tem, da je bilo za nas, študente, lepo poskrbljeno. Topel obrok, majčka in lepe nagrade. Rad bi pohvalil organizatorje in veselim se prihodnje Čiste 10ke!«

Študentka Ana Benedik, pa je dodala: »Jesenska čista 10-ka zame ni bila le tradicionalni športni dogodek, ampak dogodek, kjer smo študentje vseh fakultet združili moči. To je bila odlična priložnost za bruce in pa ostale, saj smo sklenili nova poznanstva, poleg tega pa bili tudi športno aktivni. Zabave zagotovo ni primanjkovalo, zato menim, da je prireditev vredna udeležbe.«

Zahvaljujemo se vsem študentom za borbenost, dobro voljo in sodelovanje. Prav tako se zahvaljujemo sponzorjem (Kompas Young, Red Bull, FC Koper in mobystyle), ki so za študente pripravili nekaj praktičnih nagrad in sofinancerjem dogodka (MOK, Športna unija Slovenije), ter vsem, ki so pripomogli k izvedbi 22. Jesenske Čiste 10ke!