Interesne dejavnosti
sreda, 06. april 2016

Razkrivamo program Dneva vina in čokolade!

Vse ljubitelje vina in čokolade vabimo, da se nam 16. aprila po 16. uri pridružite v Taverni v Kopru na tretjem Dnevu vina in čokolade. Čaka nas nepozaben dan, v katerem bomo okušali vino in se sladkali s čokoladnimi sladicami.

Degustirali bomo lahko vina naslednjih vinarjev iz Slovenske Istre: Ekološko vinogradništvo Rodica Truške, Ekološko posestvo Vina Montis in Eko Laura, Kmetija Rojac, Kmetija Markovič, Kmetija Mahnič, Vinska klet Kralj, ČOK - družinska posest Plavje, Domačija Ražman, Vinska klet Robi in Dorjano Korenika, Vinska klet Rakar ter Vinogradništvo in vinarstvo Sandi in Domen Jogan.

Prisotni bodo še Vinogradništvo in vinarstvo Petelin-Rogelja s Krasa ter Vinska klet Brda in Vinska klet Dobrovo iz Goriških Brd.

Zato, da bomo vino lahko spajali s čokoladnimi sladicami, bodo poskrbele Kavarna Triglav, VitaNatur, Kroštola, Kavarna Kapitanija in Mr. Milord. Na ŠOUP stojnici pa se bomo sladkali s čokoladno fontano.

PROGRAM

16.00 Pričetek

16.30 Uradna otvoritev

Dogodek bo povezoval Iztok Gustinčič.

16.00 - 22.00 Degustacija vin in čokoladnih sladic ob lounge glasbi, za katero bosta poskrbela DJ Exo Beltram in saksofonist Erik Kramberger.

17.30 - 18.00 Delavnica spajanja vin s sladicami: "Katera je prava kombinacija?"

Delavnico bosta vodila mlada vinarka, tudi Vinska kraljica Slovenije 2014, Špela Štokelj in Almir Begič, nekdanji tekmovalec oddaje Gostilna išče šefa in vodja kuhinje restavracije Gušt Izola. Udeleženci delavnice bodo z njuno pomočjo iskali prave kombinacije med vinom in sladicami.

19.00 - 19.30 Delavnica slepega degustiranja vin: "Ujemi pravi okus z zaprtimi očmi"

Delavnico bo vodil Matej Kralj, vinar iz Vinske kleti Kralj. Udeleženci se bodo preizkusili v slepem okušanju vin, najboljši okuševalci pa se bodo potegovali za bogate nagrade.

21.00 - 22.30 Koncert glasbene skupine KiNG FOO.

Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi. Cena enega kupona bo 50 centov.

Za več informacij nas spremljaj na naši Facebook strani.

Se vidimo na iskanju prave kombinacije med vinom in čokolado!