Mednarodno
sreda, 24. februar 2016

MSS išče mladinskega delegata pri OZN

Z namenom spodbujanja participacije mladih na mednarodni ravni je Mladinski svet Slovenije objavlj razpis za izbor mladinskega delegata pri Organizaciji Združenih narodov (OZN).

Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega delegata pri OZN (v nadaljevanju: mladinski delegat). Novost letošnjega razpisa je prehodno obdobje, v katerem bosta naziv mladinskega delegata nosili dve osebi, in sicer oseba, ki je bila za mladinskega delegata izbrana na prejšnjem razpisu in oseba, ki bo ta naziv dobila na aktualnem razpisu. Za takšno spremembo so se odločili, da zagotovijo prenos znanja in izkušenj z aktualnega na novo izbranega mladinskega delegata. Slednji bo do konca prehodnega obdobja, ki bo trajalo tri mesece, nosil naziv junior mladinski delegat pri OZN.

Izbrani kandidat oz. kandidatka bo v času enoletnega mandata skrbel za promocijo instituta mladinskega delegata v Slovenij ter agende OZN s področja mladih in trajnostnih razvojnih ciljev, se udeležil rednega zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku ter skrbel za prenos pridobljenega znanja in izkušenj v času enoletnega mandata na naslednika.

MSS podpisane prijave z življenjepisom sprejema po navadni ali elektronski pošti do 29. februarja.

Razpis se nahaja TUKAJ.