Izobraževanje
petek, 18. september 2015

Konec poletja, začetek faksa!

Počasi se približuje oziroma ponekod je že konec poletja. Naj dvigne roko tisti, ki bi rad, da smo sedaj na začetku toplih dni in kopanja v našem čudovitem morju! Saj vem, če ne vsi, pa kar večina bi bila takoj za. A kot pravijo, vsega lepega je enkrat konec, prihaja oktober, z njim pa obveznosti in faks.

Novo študijsko leto se počasi začenja. Pridni študentje so uspeli napredovati v višje letnike, nekateri se bodo za to še potrudili. Z vsakim novim študijskim letom pa na fakultete pridejo novi študentje, bruci. Tudi to leto bo na vseh fakultetah zanje pripravljena dobrodošlica in tako je tudi prav, saj je to za njih nov začetek. Z naše strani, torej izkušenih študentov, ki smo se že nekako navadili na študentsko življenje, je naloga, da novim študentom pomagamo kolikor je v naši moči ali pa jih vsaj napotimo na študentsko organizacijo, kjer bo vsak zagotovo dobil pomoč oziroma rešitev za svojo študijsko težavo ali oviro.

Začetek je vsem vedno težak, kjer koli se najdemo, zato je prav, da novincem vsaj poskušamo olajšati in pomagati na novi poti, kot so to za nas storili drugi, ko smo zgubljeni tavali po hodnikih fakultet in ulicah Kopra. Vsem novim, pa tudi »starim« študentom bi želel sporočiti, naj bodo vztrajni in naj optimistično premagujejo vse ovire, ki jih bodo čakale na njihovi študijski poti. Dejstvo je, da je potrebno vložiti veliko truda, a na koncu se vedno splača.

Na ŠOUP-u tudi to leto pripravljamo ogromno različnih izobraževalnih dogodkov, delavnic, predavanj, okroglih miz in ostalih dogodkov za bruce in ostale študente. Upam, da se katerega od teh udeležiš!

V novem študijskem letu vam želim veliko mero potrpežljivosti in vztrajnosti. S tem boste zagotovo prišli do želenega cilja. Brucem pa želim vse že našteto, ob tem pa dodajam še veliko poguma in samostojnosti, saj prevečkrat opazim, da jim to manjka takrat, ko je najbolj potrebno.

Samir Cerić,
sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje