Sociala
sreda, 01. junij 2016

Izšel je razpis za bivanje v študentskih domovih

Izšel je Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2016/2017. Na Primorskem so razpisane kapacitete v štirih mestih: Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici. Skupaj je na voljo 1.501 prostih mest, od tega 497 mest za študente, ki se na novo prijavljajo za sprejem, ter 1.004 mest za študente, ki svoje bivanje podaljšujejo v novo študijsko leto 2016/17. Vloge lahko kandidati oddajo od danes, 1. junija 2016, od 10.00 ure dalje. Rok, ki ga kandidati in študentje ne smejo zamuditi, je 16. avgust 2016. Letošnja novost je poseben razpis za kandidate s statusom osebe z mednarodno zaščito, ki se lahko prijavijo kadarkoli med študijskim letom.

Vloge lahko kandidati oddajo od danes, 1. junija 2016, od 10.00 ure dalje. Rok, ki ga kandidati in študentje ne smejo zamuditi, je 16. avgust 2016. Letošnja novost je poseben razpis za kandidate s statusom osebe z mednarodno zaščito, ki se lahko prijavijo kadarkoli med študijskim letom.

Letošnja novost je poseben razpis, namenjen kandidatom s statusom osebe z mednarodno zaščito za študijsko leto 2016/2017. Visokošolsko središče v Kopru za slednje namenja 4 prosta mesta v Dijaškem domu v Kopru. Besedilo razpisa je v nadaljevanju. Kandidati, ki izpolnjujejo pogoje tega razpisa, se lahko prijavijo kadarkoli med študijskim letom.

Rok, ki pa ga kandidati za sprejem subvencioniranega bivanja  ne smejo zamuditi, je 16. avgust 2016. Prošnjo za sprejem subvencioniranega bivanja morajo oddati preko elektronske vloge preko eVŠ portala TUKAJ. Vsak kandidat lahko odda samo eno prošnjo.

Rok za oddajo prošenj za podaljšanje bivanja je prav tako 16. avgust  2016. Prošnjo za podaljšanje bivanja vložijo študenti, ki so v študijskem letu 2015/16 bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili iz javnih ali zasebnih študentskih domov oziroma dijaških domov in niso prekinili nastanitvene pogodbe za bivanje pri zasebnikih. Prošnjo za podaljšanje bivanja študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ TUKAJ.  Tudi v tem primeru lahko vsak študent odda samo eno prošnjo.

O načinih oddaje vloge, njenih obveznih prilogah in o zahtevanih pogojih, ki jih morajo kandidati, ki se prijavljajo, upoštevati, je podrobno navedeno v razpisu, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

Aktivnosti Visokošolskega središča v Kopru, ki skrbi za nastanitev študentov treh slovenskih univerz: Univerze na Primorskem (UP), Univerze v Ljubljani (UL) in Univerze v Novi Gorici (UNG), izvaja članica Univerze na Primorskem, UP Študentski domovi. Lastne zmogljivosti UP so v primerjavi z UL in UM izjemno nizke. Svojim študentom lahko ponudi 224 postelj, čeravno vsako leto sprejme po skoraj 1.700 vlog. Razlika (1.476 postelj) je pokrita z nameščanjem študentov v dijaško študentskih domovih, zasebnih študentskih domovih in  oddajanjem namestitev pri zasebnikih. V mesecu juniju 2016 bo izšel tudi Razpis za zasebnike za najem bivalnih zmogljivosti, namenjenih študentkam in študentom za bivanje na Primorskem. Sklenili bomo pogodbe za najem največ 690 ležišč, od tega 190 za novince in 500 za študente, ki svoje bivanje podaljšujejo.

Besedilo razpisa in seznam prilog za prošnjo najdeš v spodnji priponki.

Več informacij:

Zaposleni v pisarni Študentskih domov Univerze na Primorskem so na voljo v času uradnih ur, in sicer: vsak delovnik od 8.00 do 16.00 ure. Svoja vprašanja lahko kandidati pošljejo tudi na e-naslov: info@sd.upr.si

Kontakt: 

Visokošolsko središče v Kopru

Univerza na Primorskem
Študentski domovi
Pisarna za študentske domove
Ankaranska cesta 7, 6000 Koper

tel.: 05 6117 507      
e-pošta: info@sd.upr.si