Šport
petek, 15. julij 2016

EUG 2016: Druga medalja za največjo slovensko univerzo

Karateistka Lina Pušnik z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani je po torkovi bronasti medalji v skupinskih borbah, osvojila še tretje meso v karateju -68. Včeraj, 14. 7., je v boju za tretje mesto bila boljša od Hrvatice in tako svoji univerzi priborila še drugo medaljo.

»V drugo je šlo lažje, zaradi medalje v skupinskih borbah sem v tekmo šla bolj sproščena, vedela sem kaj hočem in izšlo se je super!« je povedala Lina, članica karate kluba Žalec in slovenske karate reprezentance.

 »Konkurenca je bila težka, 80 odstotkov tekmovalk igra v državnih reprezentancah in videlo se je, da so prišle po medalje,« je ob koncu tekmovanja povedal trener karate ekipe Mladen Railić. Čeravno naj bi pri evropskih univerzitetnih igrah bil poudarek na ustvarjanju prijateljstev skozi šport, druženju, mreženju in ne toliko v rušenju rekordov in grebenju za medalje, se zdi, da ta akademski športni projekt dobiva vse večjo veljavo na tekmovalni komponenti.

To so občutili veslači in veslačici Univerze v Ljubljani, ki so tekmovali s hudimi konkurenti kot so veslači z Oxforda in Cambridgea. Osmerec s krmarjem Univerze v Ljubljani se v tako  hudi konkurenci preprosto ni najbolje znašel in končal na 11.mestu. Dekleti (dvojni dvojec) pa sta končali na skupnem 7. mestu.

Odlično kaže ženski košarkarski reprezentanci Univerze v Ljubljani, ki so osvojile prvo mesto v predtekmovanju. Ugnale so tekmice iz Rusije (67-63), Hrvaške (86-58) in Nemčije (65-52). Slovenska odprava se nadeja še medalji v šahu.

Kako kaže našim športnikom?

Včeraj so se pomerili primorski vaterpolisti z vaterpolisti Splitske univerze. Kljub prvemu zadetku in veliki želji po zmagi pa so na kocu slavili Spličani, ki so upravičili vlogo favorita.

Tudi naši košarkarji so na včerajšnji tekmi proti tekmecem iz Splitske univerze žal bili poraženi z rezultatom 75:61.

Danes primorske športnike že čakajo nove tekme. Navijali bomo za naše vaterpoliste in rokometašice. Košarkarji imajo prost dan in bodo zadnjo tekmo rednega dela igrali jutri.