Splošno
ponedeljek, 29. februar 2016

Dogodek DETOX – razstrupimo oblačila

Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Greenpeace Slovenija organizira dogodek DETOX – razstrupimo oblačila.

Vas zanima, kako v resnici deluje modna industrija ? Kaj pa to, katere snovi se skrivajo v vaših oblačilih? Se zavedate, kako te snovi vplivajo na vas? Ste že kdaj slišali za PFC-je?

Na ta vprašanja in še na mnoga druga vam bomo Greenpeacovi prostovoljci odgovorili v ponedeljek, 7. marca. Dobimo se ob 17.30 v prostorih Centra mladih Koper na Gregorčičevi 4, kjer vas bomo seznanili s problematičnostjo delovanja tekstilne industrije. Osredotočili se bomo predvsem na predstavitev škodljivih kemikalij v oblačilih, v okviru katere boste lahko nekaj več izvedeli o Greenpeacovi aktualni kampanji Detox.

Svoje delo vam bo predstavila tudi Metka Šori, ki z dogodki Swap je top podarja novo življenje odsluženim oblačilom.

Zadnji del predavanja bo namenjen delavnici, pri kateri boste imeli glavno besedo prav vi, saj boste lahko prevzeli vlogo akterjev, ki so še posebej ključni pri delovanju tekstilne industrije.

Dogodek bo trajal približno dve uri.

Se vidimo!

Če se nam ne morete pridružiti v Kopru, pa vas vabimo, da si vzemite minutko časa in podpišite peticijo ter pozovite znamki Mammut in The North Face k prenehanju uporabe strupenih kemikalij.

Peticijo podpišeš TUKAJ.