Primss
četrtek, 05. februar 2015

Brezplačna delavnica: Razreševanje konfliktov in mediacija

Primorsko svetovalno središče (PRIMSS), Koper, vabi na brezplačno delavnico, namenjeno vsem, ki bi radi lažje prepoznavali konflikte, se jih učili na konstruktiven način reševati ter tistim, ki bi radi spoznali osnove mediacije in dobili informacije o usposabljanju za mediatorje.

Če konfliktov ne razrešujemotvegamo poslabšanje vzdušja, upad komunikacije in slabitev odnosa ter sčasoma njegovo prekinitev ali pa porast nasilja v odnosu.

Mediacija ali posredovanje v sporu je proces, ki ga usmerja mediator in v katerega se sprti strani, ki imata določeno sporno področje ali vprašanje, vključita prostovoljno z namenom iskanja rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe strani.

Prednost mediacije je v učinkovitosti, nizkih stroških, visoki stopnji uspešnosti in obojestranski sprejemljivosti rešitve. Poleg formalne pa je zelo koristna tudi neformalna mediacija, ki je uporabna tako v osebnih odnosih kot tudi na delovnem mestu.


Kdaj: Obveščamo vas, da delavnica žal zaradi bolezni ODPADE. Vsi interesenti, ki jih zanima mediacija, vljudno vabljeni na drugi del osnovnega usposabljanja za mediatorje, ki poteka od 15. do 20. ure v prostorih PRIMSS-a v Izoli (Koprska ul.18).